Leggen, Onderhouden en Repareren

Houten vloer leggen

Een houten vloer is een flinke investering. Laat daarom uw houten vloer leggen door de vakmensen van De Jong uit de Helder. Wij beschikken over de ervaring (ruim 15 jaar) en het juiste gereedschap om de perfecte houten vloer neer te leggen. Een vloer waar u jarenlang probleemloos van kunt genieten. U kunt erop vertrouwen dat wij alleen werken met de beste materialen, hetgeen de levensduur van uw vloer zeker ten goede komt.

Alle soorten hout

Of nu heeft gekozen voor een vloer van eiken (nieuw of antiek), essen, esdoorn, beuken of kersenhout, wij zorgen ervoor dat de vloer op een nette en professionele manier wordt gelegd. Ongeacht de houtsoort. Ook voor het leggen van parket en laminaat is De Jong het juiste adres.

Het leggen van de houten vloer:

 • aanbrengen ondervloer van hoogwaardig materiaal
 • de houten vloer leggen
 • eventueel knoesten opvullen met het juiste hout
 • afwerking (schuren en in de olie zetten of eventueel van een laklaag voorzien)
 • plinten leggen
 • optioneel: convectorput aanleggen

Vloeren voor zakelijk en particulier

Wij leggen houten vloeren voor particulieren en bedrijven in Den Helder en omgeving. Van woonkamer tot bedrijfspand met De Jong weet u zeker dat de vloer goed ligt. Tevens is het mogelijk om bij De Jong een houten vloer te kopen. In ons pand in Den Helder kunt u verschillende voorbeelden en stalen bekijken. Er is altijd een vloer die bij uw interieur past.

Meer weten over de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op, we staan voor uw klaar met gedegen en eerlijk advies.

Vloerrenovatie

Is uw houten vloer bepaald niet meer in nieuwstaat? Kies dan voor een vloerrenovatie door De Jong uit Den Helder, al vele jaren het adres voor het renoveren van (oude) houten vloeren. Vertrouw op onze vakkundigheid en ervaring en we geven uw vloer een tweede leven. Dankzij vloerrenovatie van De Jong kunt u binnenkort weer jaren vooruit met uw bestaande houten vloer.

Werkwijze vloerrenovatie

Alvorens aan de renovatie van de vloer te kunnen beginnen, wordt deze eerst geschuurd. Daardoor verdwijnt de lak/olie laag en een heel klein gedeelte van de bovenste houtlaag. Er blijft een mooie egale vloer over. Hierna wordt de vloer weer afgewerkt met olie of lak. We kunnen we de vloer tijdens de renovatie terugbrengen in oude staat, maar een andere compleet nieuwe afwerking is natuurlijk ook geen probleem.

U wilt de vloer zelf schuren? Dat raden we in de regel af. Het is een secure klus waarvoor u ervaring en vooral ook het juiste gereedschap nodig heeft.

Welke vloeren?

We hebben ervaring met renoveren van een breed scala aan houten vloeren:

 • eiken
 • kersen
 • beuken
 • essen
 • lariks
 • maple
 • teak
 • en alle ander soorten houten vloeren

Vervangen in plaats van renoveren

In plaats van vloerrenovatie toch liever de vloer laten vervangen? Ook dan is De Jong in Den Helder het juiste adres. Wij geven u vakkundig advies bij het uitzoeken van de nieuwe vloer.

Schadeherstel Houten Vloeren

Helaas komt het wel eens voor dat u om welke reden dan ook schade heeft opgelopen aan uw houten vloer. De schade word vaak door uw inboedel- of opstalverzekering vergoed.

Wij raden u aan een eventuele schade altijd direct te melden aan uw verzekeringsmaatschappij, ook als u twijfelt of de schade binnen de dekking valt.

Officieel valt een zwevend geplaatste vloer onder uw inboedelverzekering en een vast gemonteerde vloer onder uw opstalverzekering. Afhankelijk van de hoogte van het schade bedrag wenst de verzekeraar een inspectie. Deze inspectie voeren wij uit in uw woning zodat wij een schade rapport kunnen opmaken, welke u kunt indienen bij uw verzekering.

Voor vragen omtrent schade aan uw houten vloer kunt u contact met ons opnemen.